Wat is een prefab dakkapel?

Wat is een prefab dakkapel?

Op deze pagina leggen we uit wat een prefab dakkapel is, waar de naam vandaan komt, en wat de kenmerken zijn!

Het woord ‘prefab’ in prefab dakkapel wil zeggen dat het in de fabriek al is gemaakt. De dakkapel wordt normaal voorzien van een geraamte, zijwangen, een dak, isolatie, een kozijn, glas, en ga zo maar door. Bij prefab wordt de dakkapel dus in de fabriek al in elkaar gezet en klaar gemaakt voor plaatsing.

Hoe worden prefab dakkapellen geplaatst?

Prefab dakkapellen worden meestal vervoerd per aanhangwagen, en worden vanaf de aanhangwagen opgetild met behulp van een kraan. De kraan zal de prefab dakkapel vervolgens naar de dak opening toebrengen.

Voordat de kraan zijn werk kan doen, moet er al een opening in het dak zijn gemaakt. De opening zal precies even groot zijn als de afmeting van de dakkapel. 

De prefab dakkapel wordt zodra hij in positie is, vastgemaakt aan de dakconstructie, en afgewerkt indien dit in de dakkapel offerte is meegenomen. 

prefab dakkapel
Bereken zelf de kosten van een dakkapel via onze site!

Is een prefab dakkapel altijd van kunststof?

Nee, een prefab dakkapel hoeft niet altijd van kunststof te zijn. Prefab dakkapellen kunnen namelijk ook van hout zijn, of een combinatie daarvan.

Is een prefab dakkapel goedkoper dan een traditioneel gebouwd dakkapel?

Nee, een prefab dakkapel is niet altijd goedkoper dan een traditioneel (ter plaatse) gebouwd dakkapel. Het is daarom goed om de dakkapel prijzen te vergelijken met verschillende aanbieders. 

Maak gratis & vrijblijvend een afspraak met onze dakkapel adviseur en laat u voorlichten wat er allemaal mogelijk is, en ontvang een vrijblijvende offerte. Onze adviseur kan u tevens tips geven waar u zelf wellicht nog niet aan gedacht heeft.