Nokverhoging met een dakkapel

Nokverhoging met een dakkapel

Sommige huizen hebben een zolder waarbij de sta ruimte zeer beperkt is. Door een nokverhoging met een dakkapel kan er een enorme ruimte gewonnen worden. Een verhoogde nok kan enkelzijdig en dubbelzijdig. In de meeste gevallen levert een dubbelzijdige nokverhoging (verhoging aan 2 zijde) een extra vloeroppervlak op van 30%. Zo kan een opslag zolder omgetoverd worden tot extra slaapkamer(s) of mooie hobby/werkruimte.

Dakkapel verhoogde nok – 1 zijdig of 2 zijdig

Een nokverhoging met een dakkapel kan 1 zijdig (enkelzijdig) of 2 zijdig (dubbelzijdig). Bij een dubbelzijdige nokverhoging worden er 2 dakkapellen geplaatst, wat een enorme hoeveelheid extra ruimte en licht zal opleveren!

dakkapel verhoogde nok
Bereken zelf prijs van een nokverhoging uit

Voorbeelden dubbele verhoogde nok

Nok verhogen

Naast een normaal dakkapel kan er ook gekozen worden voor een of twee dakkapellen die als het ware bovenop het dak worden geplaatst. De nok is het punt waar de twee dakhelften samen komen. Sommige woningen hebben de nok vrij laag zitten waardoor de woning wel een zolder heeft, maar die oorspronkelijk niet bedoeld was om te kunnen staan. De stahoogte is daardoor vrij beperkt. Door de nok te verhogen kun je gemakkelijk overal staan.

Dakconstructie wordt aangepast

Bij het plaatsen van een dakkapel met dubbelzijdige verhoogde nok moet de dakconstructie worden aangepast. De dakkapellen zullen een deel van de dakconstructie opvangen zodat het dak stevig blijft. Op onze site kun je gemakkelijk uitrekenen wat een dakkapel kost via onze dakkapel offerte tool. Laat je verrassen door ons, want wij zijn in 9 van de 10 gevallen goedkoper dan de concurrent. Op ieder dakkapel krijg je standaard 15 jaar garantie. 

Graag in contact komen met onze dakkapel adviseur? Dat kan! 
Onze dakkapel adviseur komt gratis en vrijblijvend bij u langs.