Hoe lang duurt een dakkapel plaatsen?

Het plaatsen van een dakkapel is een complexe taak, die meer tijd in beslag neemt dan de meeste mensen denken. Er zijn een aantal factoren waarmee rekening gehouden moet worden voordat een aannemer een einddatum kan geven voor de plaatsing. In deze artikel gaan we dieper in op wat er komt kijken bij het plaatsen van een dakkapel en hoe lang het ongeveer duurt voordat het klaar is.

Direct uw dakkapel prijs berekenen?    

1. Wat is een dakkapel?

Een dakkapel is een constructie die gemonteerd wordt op de nokmuur van een dak. Het biedt binnenruimte door op het dak te bouwen.

Deze toegevoegde ruimte kan worden gebruikt als een extra slaapkamer, badkamer, spelkamer of als een andere flexibele ruimte. Veel mensen kiezen ervoor om dakkapellen te laten installeren om energie te besparen. Het kan warmte behouden binnen in het huis, wat helpt bij het verminderen van de kosten van verwarming.

 • Voordelen van het installeren van een dakkapel
 • Het vergroten van de binnenruimte
 • Energiebesparing
 • Vergroten van de waarde van uw huis
 • Toevoeging van meer licht
 • Een geweldige manier om uw huis te verbeteren
Bereken in 1 minuut de prijs van uw dakkapel    

1. Wat is een dakkapel?

2. Aannames voor de duur van een dakkapel plaatsen

De tweede belangrijke stap in het plaatsen van een dakkapel is het bepalen en vaststellen van de schatting van de duur voor de installatie. Afhankelijk van factoren zoals het type en grootte van de dakkapel, het aannemersbedrijf en de staat van het dak, kan deze variëren van enkele dagen tot enkele weken.

Materiaalbehoefte – De tijd die nodig is om directe materialen te krijgen, zoals hout en metaal, helpt bij het bepalen van de totale duur voor het installeren van een dakkapel.

 • Als de materialen eenvoudig te verkrijgen zijn, duurt het vaak minder lang.
 • Als er speciale producten moeten worden besteld, kan dit meer tijd in beslag nemen.

Funderingsmethode – Een andere factor die de installatieduur van een dakkapel bepaalt, zijn de funderingsmethoden. Er zijn twee gebruikelijke manieren om dit te doen:

 • Een platte basis op het dak – Dit is gebruikelijk voor kleinere dakkapellen die minder wegen en niet veel sterkte nodig hebben.
 • Hardhouten steunen – Deze zijn vaker geschikt voor het installeren van zwaardere en grotere dakkapellen.
Bereken in 1 minuut de prijs van uw dakkapel    

4. Verschillende soorten dakkapel installaties

Velux Dakkapel Installatie

Een Velux dakkapel kan worden geïnstalleerd op verschillende dakconstructies. Het enige wat u nodig heeft is een kraagbalk of een kit. Met deze kraagbalk of kit kunt u de dakkapel bevestigen aan de muur of nok van het dak. De meeste Velux dakkapellen worden geleverd met alle benodigde accessoires, zoals schroeven, pluggen en afdichtingen. Eens de kraagbalk of kit is geïnstalleerd kunt u de dakkapel plaatsen. Deze installatie is een kosteneffectieve manier om van de zon te genieten en extra ruimte te creëren.

Kunststof Dakkapel Installatie

Een kunststof dakkapel kan worden geïnstalleerd door middel van schroeven of dakspijkers. Voordat u begint met de installatie van een kunststof dakkapel, dient u ervoor te zorgen dat u de juiste onderdelen zoals schroeven of dakspijkers heeft. Anders dan bij andere materialen, zoals hout en aluminium, is de installatie van een kunststof dakkapel eenvoudig en een stuk goedkoper.

Aluminium Dakkapel Installatie

Als u een aluminium dakkapel installeert, heeft u vier opties. U kunt:

 • Een dakkapel installeren met schroeven
 • Een dakkapel installeren met een kit
 • Een dakconstructie aanpassen zodat de dakkapel erin past
 • Een dakkapel monteren met rijgsnoer en dakspijkers

Als u de montage van een aluminium dakkapel als pakket aankoopt, zal dit meestal gemakkelijker zijn. Het pakket bevat alle benodigde materialen, zoals schroeven, pluggen, afdichtingen en andere onderdelen die u nodig heeft bij de installatie.

5. Kortom: Hoelang duurt het plaatsen van een dakkapel?

Het antwoord komt aan op het type dakkapel:
Het antwoord op de vraag hoe lang het plaatsen van een dakkapel duurt is afhankelijk van het type dakkapel dat is gekozen.

Een schuine kunststof dakkapel zal de meeste tijd in beslag nemen. Indien er een montagebedrijf wordt ingeschakeld, duurt het plaatsen ervan ongeveer twee a drie dagen. Andere types dakkapellen, zoals een plat dakkapel, zullen minder tijd in beslag nemen.

 • Een plat dakkapel plaatsen duurt in het geval van een montagebedrijf ongeveer 1 dag.
 • Houten dakkapellen vergen meer tijd om te plaatsen op dakniveau.
 • Platte dakkapellen kan je ook zelf plaatsen, als je handig bent met het gereedschap.

Het is ook belangrijk om rekening te houden met de tijd die het uittekenen van de vergunning in beslag neemt. Als je gebruik maakt van een makelaar of aannemer is het aangeraden dat je de vergunning meteen aanvraagt. Al met al kan de totale duur van het plaatsen van een dakkapel ongeveer vier weken bedragen, in het geval van professionele montage.

Veel gestelde vragen met antwoorden (Q&A)

Q: Wat is de gemiddelde tijdsduur voor het plaatsen van een dakkapel?

A: De exacte tijdsduur is afhankelijk van het soort dakkapel dat wordt geïnstalleerd, maar meestal varieert de plaatstijd tussen één en drie dagen. De volledige installatie zal langer duren – meestal tussen 7 en 15 dagen – en zal afhangen van de complexiteit van de installatie en de benodigde afwerkingen.

Het plaatsen van een dakkapel is een project dat je afhankelijk van de omstandigheden zo’n weektaak in beslag zal nemen. Betrouwbare vakmensen garanderen je een waterdicht resultaat waar je lang plezier van kunt hebben. Met de juiste voorbereiding, een plan van aanpak en een geschikte specialist kom je een heel eind met de realisatie van je dromen.