Een dakkapel van kunststof of hout?

Een dakkapel van kunststof of hout?

Wat is het verschil?

Je kunt een kunststof dakkapel kopen, maar ook een dakkapel van hout. Wat is nu eigenlijk het verschil, voor welke moet ik kiezen, en wat zijn de voordelen en nadelen van kunststof of hout? 

Bouwstijl van de woning

De bouwstijl van de woning bepaalt meestal voor welke afwerking je kiest. Kunststof is modern en daardoor niet altijd even goed geschikt bij een klassieke woning uit bijvoorbeeld de jaren ’30. Hier kies je liever voor hout. Maar tegenwoordig kun je ook kiezen voor kunststof met een houtlook, waardoor je alsnog de voordelen van een kunststof dakkapel kunt ervaren.

houten dakkapel
Reken zelf meteen de prijs uit!

Het verschil tussen een houten dakkapel en een kunststof dakkapel

Bij een kunststof dakkapel wordt er gebruik gemaakt van standaard sierlijsten, en is de keuze qua afwerking meer beperkt, dan wanneer je voor een houten dakkapel kiest. Hierdoor is een dakkapel van hout makkelijker qua uitstraling hetzelfde te maken als de bouwstijl van de woning.

Voordelen en nadelen van kunststof en hout

Kunststof heeft meerdere grote voordelen ten op zichte van hout. Kunststof kan namelijk niet rotten, en is niet gevoelig voor weersinvloeden. Het zet dus niet uit, en krimpt niet, bij nat of droog weer. Bovendien hoef je een kunststof dakkapel nooit te schilderen! Dat bespaart weer tijd en geld.

Hout is een materiaal dat je moet beschermen tegen weersinvloeden. Om het goed te beschermen moet het minimaal iedere 5 jaar geschilderd worden. Zo voorkom je houtrot. Een houten raam kan ook gaan klemmen wanneer het koud en nat buiten is, of juist warm en droog. Hij kan namelijk uitzetten en krimpen. Wie voor een houten dakkapel kiest, kan alsnog een kunststof kozijn nemen. 

dakkapel kunststof

Een afspraak maken met onze dakkapel adviseur kan gratis en vrijblijvend!

Laat onze adviseur met u meedenken, en u adviseren in de mogelijkheden…