De 4 belangrijkste dakkapel garanties

Bij het plaatsen van een dakkapel op uw woning is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de garanties die worden aangeboden. Hieronder staan de vier belangrijkste dakkapel garanties die u moet weten voordat u een aankoop doet:

#1 Constructiegarantie

Deze garantie dekt de basisconstructie van de dakkapel. Het is van belang dat de constructie solide en duurzaam is, en bestand tegen weersomstandigheden. Constructiegaranties variëren meestal tussen 10 en 15 jaar, afhankelijk van de dakkapelleverancier.

#2 Materiaalgarantie

Deze garantie dekt de gebruikte materialen voor de dakkapel, zoals het kozijn, het glas, en de dakbedekking. De garantieperiode verschilt per materiaal en leverancier. Zo kan een garantie op kunststof kozijnen oplopen tot wel 10 jaar, terwijl een garantie op houten kozijnen doorgaans korter is.

#3 Garantie op beglazing

Deze garantie dekt problemen die zich kunnen voordoen met het glas, zoals lekkage, condensvorming tussen de glaslagen of scheuren. Dubbele of drievoudige beglazing heeft meestal een garantie van 5 tot 10 jaar, afhankelijk van de fabrikant en het type glas.

#4 Installatiegarantie

Dit is de garantie op het plaatsen van de dakkapel zelf. Een goede installatie is cruciaal voor een langdurig gebruik en voorkomt problemen zoals lekkages of constructiefouten. Installatiegaranties variëren per bedrijf, maar 5 tot 10 jaar is gangbaar.

Bereken in 1 minuut de prijs van uw dakkapel    

Tips die kunnen helpen bij het bepalen van een dakkapel bedrijf

Keurmerken en certificeringen

Het is raadzaam om te kiezen voor een leverancier met erkende keurmerken en certificeringen. Dit geeft u extra zekerheid over de kwaliteit en betrouwbaarheid van het bedrijf. Enkele belangrijke keurmerken zijn KOMO, SKG en VKG.

Onderhoudsgarantie

Sommige dakkapelleveranciers bieden een onderhoudsgarantie aan. Dit houdt in dat het bedrijf periodiek onderhoud uitvoert aan de dakkapel, zodat deze in optimale conditie blijft. Het is aan te raden om hierover goede afspraken te maken met de leverancier.

Vergunningen en regelgeving

Voordat u een dakkapel laat plaatsen, moet u controleren of er vergunningen nodig zijn en of uw dakkapel voldoet aan de geldende regelgeving. Een betrouwbare leverancier zal u hierbij adviseren en ondersteunen.

Klantenservice en nazorg

Een goede klantenservice en nazorg zijn van groot belang. Kies een leverancier die bereikbaar is voor vragen en problemen, en die snel en adequaat kan reageren op eventuele klachten.

Door al deze aspecten in overweging te nemen bij het kiezen van een dakkapelleverancier, kunt u met vertrouwen de beste keuze maken voor uw woning. Het is belangrijk om offertes van meerdere leveranciers te vergelijken en recensies van andere klanten te lezen om zo een weloverwogen beslissing te kunnen nemen.

 

Geïnteresseerd in de investering voor een dakkapel?

De prijs van een dakkapel is afhankelijk van diverse factoren, aangezien elke situatie uniek is. Uw specifieke wensen en voorkeuren hebben invloed op de kosten van de dakkapel. Via onze website kunt u eenvoudig een algemeen overzicht verkrijgen van de kosten voor een dakkapel en direct online een op maat gemaakte offerte aanvragen die naar uw e-mailadres wordt verstuurd! Dit is uiteraard geheel kosteloos en zonder enige verplichting.