Dakkapel renovatie, laten renoveren of vervangen?

Dakkapel renovatie

Dakkapel renovatie… de dakkapel laten renoveren, of toch vervangen. Wat is slim? Wij geven het antwoord op deze vraag.

Dakkapel renoveren, en opknappen

Een bestaand dakkapel renoveren en opknappen behoort tot de opties. Soms lekt het dak, en soms zijn de wanden (wangen) rot, waardoor er aan de binnenkant vochtplekken ontstaan, of er een tocht onstaat. Renoveren en opknappen zou in dit geval kunnen, maar onze ervaring hierin is dat er vaak meer rot is dan het lijkt. Houten dakkapellen hebben een levensduur van 25 jaar, en dan spreken we niet over de kwaliteit van de dag van vandaag, maar over de kwaliteit van 25 jaar geleden.

Bij een dakkapel opknappen worden alle rotte delen en houtrot verwijderd en vervangen door nieuw hout. Wanneer er houtrot in het spel is, dan moet er meer hout verwijderd worden, dan is aangetast. Alleen op die manier kan er worden voorkomen dat de houtrot zich uitbreid en het onaangetaste hout alsnog aantast. De kosten van een dakkapel renoveren zijn niet altijd vooraf goed in te schatten, omdat pas na het openbreken duidelijk wordt in welke conditie de dakkapel verkeerd. 

dakkapel renovatie
Bereken wat het kost om een dakkapel te laten vervangen

Dakkapel vernieuwen

In plaats van een dakkapel renoveren, kun je ook kiezen voor een dakkapel vernieuwen, dus door een nieuw dakkapel te laten plaatsen. Bij het vernieuwen kan de dakkapel prijs lager uitvallen. Er hoeft immers geen nieuwe opening gemaakt te worden, mits u kiest voor een groter dakkapel dan u al had.

Op onze site kunt u eenvoudig uitrekenen wat de kosten voor een nieuw dakkapel zijn. Het prijsverschil tussen vernieuwen en renoveren is soms erg klein, en bij een complete vervanging krijg je 15 jaar garantie. De isolatie standaarden van vandaag de dag zijn ook veel beter dan hoe ze 25 jaar geleden waren. Hiermee bespaar je niet alleen energie, maar het levert ook meer wooncomfort op. In de zomer zal de kamer minder warm zijn, en in de winter minder koud. Vooral bij slaapkamers is extra isolatie van toegevoegde waarde.

Voordelen van een nieuw dakkapel

Een nieuw dakkapel brengt de volgende voordelen met zich mee:

  • Kies je voor kunststof door behoort schilderen om de 5 jaar tot het verleden
  • Dakkapellen van nu zijn veel beter geïsoleerd (warmte/koud/geluid/tocht)
  • Komende 15 jaar garantie (althans bij ons)
  • Breder of hoger ook mogelijk
  • Zelf bepalen hoe de ramen open kunnen en waar ze zitten
  • Zonwering of insectenhor laten inbouwen
Maak gratis & vrijblijvend een afspraak met onze dakkapel adviseur en laat u voorlichten wat er allemaal mogelijk is, en ontvang een vrijblijvende offerte. Onze adviseur kan u tevens tips geven waar u zelf wellicht nog niet aan gedacht heeft.