Dakkapel materialen

Dakkapellen worden uit verschillende materialen opgebouwd. Denk hierbij hout zoals hardhout of red cedar, en kunststof zoals keralit en trespa. Ook het isolatiemateriaal en dakbedekkingsmateriaal zijn materialen die gebruikt worden bij het bouwen van een dakkapel.

Kunststof kozijnen

De meeste mensen kiezen voor kunststof kozijnen. Kunststof is namelijk onderhoudsvrij en hoeft niet geschilderd te worden. Kunststof kozijnen zijn niet gevoelig voor weersinvloeden, en gaan een leven lang mee. Het kunststof is in nagenoeg iedere gebruikelijke kleur te verkrijgen. Onze kozijnen hebben een KOMO certificering, en een SKG inbraakwerend keuringslabel.

kunststof kozijn dakkapel
Reken zelf eenvoudig de dakkapel prijs uit via onze site!

Keralit beplating

Kunststof dakkapellen worden normaal voorzien van Keralit beplating. Keralit is een kunststof die gebruikt wordt om gevels mee te bekleden, en voor dakranden en gootafwerking. Keralit is een materiaal dat bekend staat om zijn hardheid en stijfheid, en niet gevoelig is voor weersinvloeden. Gekleurde Keralit is ook zeer goed UV bestendigd. Een gratis kleurmonster aanvragen kan hier.

Trespa beplating

Trespa is vergelijkbaar met Keralit. Het is ook een kunststof welke voor de afwerking wordt gebruikt bij dakkapellen, dakranden, en gevelbekleding. Het verschil tussen Keralit en Trespa is dat Trespa wel overschilderbaar is en Keralit niet.

trespa kleuren voor dakkapel

Isolatie materiaal

Een dakkapel moet goed geïsoleerd worden en daar gebruiken wij topproducten voor, meestal van Rockwool. De eigenschappen zijn een blijvend hoge isolatiewaarde, een onbrandbaarheid, geen voedingsbodem voor schimmels, en geheel milieuvriendelijk.

Dakbedekkingsmateriaal

Als dakbedekkingsmateriaal gebruiken wij vaak EPDM bij dakkapellen. EPDM heeft een enorm termperatuurbereik van +120 graden en -35 graden. Het gaat tenminste 50 jaar mee, en is bestand tegen UV straling, zuren, en andere weersinvloeden. EPDM is het beste dakbedekkingsmateriaal wat er is.

Onze dakkapel adviseur kan u alles vertellen over de materialen en producten die wij gebruiken, of waar u uit kunt kiezen. Met gratis en vrijblijvend een afspraak!

Online offerte starten