Specialist in dakkapellen

Dakhelling berekenen

Ben je benieuwd naar de hellingshoek van je dak, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Geen zorgen, tegenwoordig is het meten van je dakhelling kinderspel dankzij handige apps. Met een paar simpele stappen kun je zelf de hellingshoek van je dak bepalen, of je nu een iPhone of Android-gebruiker bent. Wij leggen je uit hoe je deze apps kunt gebruiken en biedt praktische tips om de dakhelling meting correct uit te voeren. Laten we samen ontdekken hoe je met je smartphone de hoek van je dak nauwkeurig kunt meten en wat je met deze informatie kunt doen!

Eenvoudig je dakhelling meten: Hoe doe je dat?

Het meten van je dakhelling hoeft geen complexe klus te zijn. Met de ‘dakhelling meten app’ voor zowel Android als iPhone, kun je gemakkelijk de helling van je dak bepalen. Download simpelweg de app en gebruik je telefoon als een digitale waterpas. Deze apps zijn gebruiksvriendelijk en bieden een snelle manier om de hellingshoek van je dak te achterhalen.

dakhelling meten app android
ANDROID APP
IPHONE APP (IOS)

Bereken in 1 minuut de prijs van uw dakkapel    

Apps om de hellingshoek van je dak te berekenen

Wil je de dakhoek meten maar heb je geen idee welke app je moet gebruiken? Er zijn verschillende apps beschikbaar die je hierbij kunnen helpen. Zoek in de app store naar ‘dakhelling berekenen app’ of ‘hellingshoek dak berekenen app’ en kies een app die goed beoordeeld wordt. Deze apps zijn vaak gratis en bieden een snelle en nauwkeurige manier om de hoek van je dak te bepalen. Maar de waterpas apps die je hierboven vind zijn getest en wordt ook door de dakkapel adviseur gebruikt.

Dakhoek meten met je smartphone: Stap voor stap

Het meten van de dakhoek met je smartphone is een fluitje van een cent. Open de app en houd je telefoon tegen het schuine gedeelte van het dak. De app zal de hellingshoek van het dak weergeven, bijvoorbeeld in graden. Dit is een handige en toegankelijke methode om snel een indicatie te krijgen van de dakhelling.

Praktische tips voor het gebruik van dakhelling apps

Voor een nauwkeurige meting is het belangrijk dat je de telefoon recht houdt en stevig tegen het dak aandrukt. Zorg er ook voor dat je telefoon geüpdatet is, zodat de app optimaal werkt. Experimenteer met verschillende posities om te zien welke het beste resultaat geeft. Zo krijg je de meest accurate meting van de dakhelling.

Van meting naar realiteit: Wat doe je met de resultaten?

Nadat je de hellingshoek van je dak hebt gemeten, kun je deze informatie gebruiken voor verschillende doeleinden. Of het nu gaat om het plannen van een dakkapel, het installeren van zonnepanelen of gewoon uit nieuwsgierigheid, deze meting biedt waardevolle inzichten. Met de juiste app en methode kun je zelf vertrouwen op een accurate meting.

Wil je bij ons een dakkapel offerte aanvragen, wat geheel gratis en vrijblijvend is, dan kun je meteen de hellingshoek invullen, en binnen 1 minuut de offerte in je mailbox ontvangen.

Welke hellingshoeken komen het meeste voor?

De meest voorkomende hellingshoeken van daken variëren afhankelijk van de regio, het klimaat en de bouwstijl. In Nederland zijn er een aantal hellingshoeken die vaak voorkomen:

  1. Flauwe helling (15° tot 30°): Dit type helling wordt vaak gezien bij moderne woningen en bijgebouwen. Het is een populaire keuze voor daken met grote oppervlakten en wordt vaak gebruikt voor het plaatsen van zonnepanelen.

  2. Gemiddelde helling (30° tot 45°): Dit is een veelvoorkomende helling voor traditionele Nederlandse huizen. Deze hoek is niet te steil en niet te flauw, wat een goede balans biedt tussen esthetiek en functionaliteit.

  3. Steile helling (45° tot 55°): Steilere dakhellingen zijn typerend voor oudere, traditionele Nederlandse huizen, zoals karakteristieke boerderijen of huizen met een zadeldak. Deze hellingen zijn niet alleen esthetisch aantrekkelijk maar bieden ook praktische voordelen, zoals een efficiënte afwatering.

Online offerte starten